Voorpagina « AquanuraBrabants onderonsje
Op maandag 24 augustus 2020 verrast de Efteling met het nieuws dat er een vierde Aquanura show gaat komen. In tegenstelling tot wat menigeen dacht is het geen Derde Efteling Symfonie, maar een samenwerking met de Brabantse zanger Guus Meeuwis. Hij viert dit jaar (2020) zijn 25 jarig jubileum. Daarnaast zou het dit jaar de tiende jaar zijn dat van zijn concertreeks Groots met een zachte G. Dat was voor de Efteling een reden om de Brabander in het zonnetje te zetten. Het resultaat is een show bestaande uit bekende Efteling muziek en hits van Guus Meeuwis.

De show
De teaser voor de nieuwe Aquanura show verscheen ook op 24 augustus 2020 op YouTube. De teaser begint met een pakketje dat bij het Philips Stadion in Eindhoven, waar Guus Meeuwis zijn concerten geeft. Vanuit het pakje, waar een label met 'Voor Guus' hangt schiet een rode gloed naar de Efteling, waar het via o.a. het Spookslot, Baron 1898, Symbolica en het Sprookjesbos terecht komt in de Vonderplas. In het filmpje zijn naast de betreffende Efteling melodieën ook flarden van enkele liedjes van Guus Meeuwis te horen. Bekijk hieronder zelf het promotiefilmpje oor Aquanura met een zachte G.


De muziek

De muziek die wordt gebruikt in de 'Aquanura, met een zachte G' is een combinatie van bestaande Efteling melodieën en hits van Guus Meeuwis. De muziek is gearrangeerd door René Merkelbach en Marco Kuijpers van Audiocult. De muziek is opnieuw ingespeeld door een groot symfonieorkest en de band van Guus Meeuwis. Ook de zangpartijen zijn opnieuw ingezongen. Aquanura, met een zachte G is de eerste versie van Aquanura waarin wordt gezongen.