Voorpagina « Fabula



Aan de rand van de Pardoes Promenade, tussen de bomen, ligt Fabula. Tot december 2019 ging de attractie door het leven als PandaDroom. Afgezien van enkele wijzigingen in de muziek, is de attractie 17 jaar lang ongewijzigd gebleven. De attractie uit 2002 had zijn langste tijd gehad en dus vond de Efteling dat het tijd was voor iets nieuws. En 'nieuw' is in dit geval geen geheel nieuwe attractie, maar een flinke opknapbeurt, waarbij onder andere de film en naam van de attractie zullen veranderen. In samenwerking met het Britse Aardman Animations, bekend van Shaun het Schaap en Wallace & Gromit.



Het verhaal van Fabula
De Efteling licht alvast een tip van sluier op, voor wat het betreft de verhaallijn van de vernieuwde attractie. "In een voorshow en een hoofdshow van beide circa acht minuten, zie je een film over een jonge beer en een dappere eekhoorn. Het botert niet goed tussen de knorrige beer en de andere dieren, waarop Klaas Vaak besluit de beer een paar levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten."

Begin 8 november 2019 publiceert het park een trailer van de nieuwe film op YouTube. Hierin is te zien dat de beer telkens veranderd in een ander dier, afhankelijk van de locatie waar ze zijn. Dit doet denken aan de Disneyfilm 'Merlijn de Tovenaar', waar Merlijn de kleine Art meeneemt naar verschillende werelden om levenslessen te leren. In iedere wereld veranderd Merlijn hen in andere dieren. In Fabula verandert de beer drie keer. De eerste keer is dat in de Savannescene. Hier verandert de beer in een struisvogel. In de Oceaanscene in een zeehond en tot slot in de junglescnene in een aap. In de oceaan maken we ook kennis met een schildpad die wel erg veel weg heeft Aura, uit PandaDroom. Ook in de Jungle zien we een bekende, daar slingert een Orang Oetan door de bomen. De leefwerelden Savanne, Oceaan en Jungle zijn niet geheel toevallig gekozen, aangezien deze al in bestaan in de Dierenwereld van PandaDroom. Dit is met de komst van Fabula ook doorgetrokken tot de menu's die in het restaurant 'Wereldkeuken'.



Afbeelding: Efteling