Voorpagina « DVD - Sprookjesboom de musical: Een wonderlijk muziekfeestIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. Op 17 september 2014 ging Sprookjesboom de musical, Een wonderlijk muziekfeest in het Efteling Theater in première. In maart 2016 verscheen de voorstelling ook op dvd.

Achterop de dvd staat de volgende beschrijving: Vindt geitje Benjamin uiteindelijk zijn instrument? Wat is Heks van plan? En hoe moet het met de verdwaalde juffrouw en haar leerlingen op het muziekfeest? Vinden zij ooit hun weg terug naar huis? Roodkapje, Assepoester en zelfs Draak zijn druk aan het oefenen voor de grote wedstrijd van het wonderlijke muziekfeest. Heks zet alles op alles om te winnen en geitje Benjamin wil vreselijk graag meedoen, maar hij kan geen instrument vinden dat bij hem past. En dan verdwalen een muziekjuffrouw en een aantal van haar leerlingen ook nog in het Sprookjesbos en komen zij terecht op het muziekfeest! Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos het wonderlijke muziekfeest plaats met een grote wedstrijd. Dus kom gezellig met alle Sprookjesbewoners mee feesten en beleef dit spannende avontuur! 

De voorstelling wordt gespeeld door onder andere Wieneke Remmers, Thijs van Empel (Draak en Wolf), (Heks, Roodkapje), en Amy Galata (Assepoester, Geitje Benjamin). Sprookjesboom komt fysiek niet in de voorstelling voor, maar is wel te horen. Hero Muller leende zijn stem voor de Sprookjesboom.Sprookjesboom de musical: Een wonderlijk muziekfeest
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Sprookjesboom de musical: Een wonderlijk muziekfeest
Bonusmateriaal:

 
Sprookjesboom dansvideo's

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 70 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden