Voorpagina « DVD - Sprookjesboom de musical: Een gi-ga-gantisch avontuurIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. Op 19 september 2012 ging Sprookjesboom de musical, Een gi-ga-gantisch avontuur in het Efteling Theater in première. In december 2013 verscheen de voorstelling ook op dvd.

Achterop de dvd staat de volgende beschrijving: Als Roodkapje tegen Klein Duimpje zegt: "Je bent ook veel en veel te klein!" is voor hem de maat vol! Hij wil niet langer zo klein zijn! Maar hoe wordt iemand groot? Heks maakt sluw gebruik van de wens van deze kleine jongen. Ze tovert hem, natuurlijk in haar eigen voordeel, groot. Klein Duimpje komt er met iedereen in het Sprookjesbos achter wat het is om groot te zijn. Maar is groter zijn eigenlijk wel beter?

De voorstelling wordt gespeeld door Thijs van Empel (Draak en Wolf), Jonathan Demoor (Klein Duimpje), Darren van der Lek (Langnek, Ezel, Fakir en Kabouter Ko), Janneke Iking (Heks, Roodkapje), en Amy Galata (Assepoester, Geitje Benjamin). Sprookjesboom komt fysiek niet in de voorstelling voor, maar is wel te horen. Hero Muller leende zijn stem voor de Sprookjesboom.Sprookjesboom de musical: Een gi-ga-gantisch avontuur
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Sprookjesboom de musical: Een gi-ga-gantisch avontuur
Bonusmateriaal:

 
Gi-ga-gantisch

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 80 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden