Voorpagina « DVD - Sprookjesboom de musicalIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In de zomermaanden van 2009 stond Sprookjesboom de musical op de planken van het Efteling Theater. In december 2011 verscheen de voorstelling ook op dvd.

Achterop de dvd staat de volgende beschrijving: Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Sprookjesboom vertelt het verhaal van de musical. Ga zitten op het puntje van je stoel en beleef samen met Roodkapje, Assepoester, Wolf, Draak en al jouw andere favoriete Sprookjesbosbewoners een nieuw en spannend avontuur.

De voorstelling wordt gespeeld door Thijs van Empel (Draak en Wolf), Niels van der Gaarden (Langnek en Klein Duimpje), Mark Haayema (Ezel, Fakir en Kabouter Ko), Janneke Iking (Heks, Roodkapje), Amy Galata (Assepoester, Geitje Benjamin) en John ter Riet (Houthakker Willem). Sprookjesboom komt zelf niet in de voorstelling voor, maar is wel te horen. Hero Muller leende zijn stem voor de Sprookjesboom.Sprookjesboom - De musical
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Sprookjesboom de musical
Bonusmateriaal:

 
Sprookjesboom muziekaflevering

Sprookjesboom serie trailer

Efteling commercial'Draak in de kast'

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 60 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden