Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - De filmIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. Op 22 februari 2012 ging Sprookjesboom de film in première. Het is de allereerste bioscoopfilm die ooit door de Efteling is gemaakt. Op 22 juni 2012 verscheen de film ook op dvd.

Achterop de dvd staat de volgende beschrijving: Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje komen in Sprookjesboom de film per ongeluk terecht in het onbekende Winterland. De Sprookjesbosbewoners willen heel graag terug naar huis, maar dan moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens de zoektocht naar de kristallen probeert Heks daar een stokje voor te steken. Ook ontmoeten de Sprookjesvrienden de Winterlandbewoners ijskabouter Kluns, IJsdraak en IJsfakir. Gaat het de Sprookjesbewoners lukken om weer terug te komen in het Sprookjesbos?

De stemmen zijn zoals gebruikelijk ingesproken door onder andere Hero Muller (Sprookjesboom), Reinder van der Naalt (Kabouters Ko en Keu), Roos van Waerden (Roodkapje), Rinie van de Elzen (Wolf en Draak). Speciaal voor deze film leenden ook onder andere Armin van Buuren (IJsdraak en Kabouter Kluns), Frank Focketijn (Reus) en Ali B (IJsfakir) hun stem.

Sprookjesboom - De film
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Sprookjesboom de film
Bonusmateriaal:

 
Feestlied dansvideo
 
Sprookjesboom karaktertrailer

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 73 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden