Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - Streken in het SprookjesbosIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In juli 2015 verscheen een nieuwe dvd, met de titel 'Streken in het Sprookjesbos'

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: Een vlindertje fladdert vrolijk rond en een konijntje huppelt de struiken in. Plotseling komt een van de bomen tot leven, het is Sprookjesboom, hij begint te praten. "Wij leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was…Een nieuwe dag is aangebroken in het Sprookjesbos…"

"Wie kent ze niet? Roodkapje, Klein Duimpje en de Fakir uit het Sprookjesbos van de Efteling? Bekijk nu de Sprookjesboom, sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin bekende bewoners uit het Sprookjesbos een grappig, gek of spannend avontuur beleven." Op de dvd staan 14 afleveringen, waarvan twee bonus afleveringen. Iedere aflevering duurt ongeveer vijf minuten.

Sprookjesboom - Streken in het Sprookjesbos
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Fakir en de schat
2. 
Zo vader, zo zoon
3. 
Stil-sta-sap
4. 
Roodkapje behekst
5. 
Prinsessendag
6. 
Slimme Reus
7. 
Het spookverhaal
8. 
Slaap Wolfje slaap
9. 
Benjamin is weg
10. 
Een Reus die huilt
11. Zwarte bessen
12. Ezels wraak
Bonus:
13. Pannenkoekenontbijt
14. Een Reuzendiner
Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1
Speelduur 70 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden