Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - Oost west thuis bestIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In maart 2015 verscheen een nieuwe dvd, met de titel 'Oost west, thuis best'

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: Een vlindertje fladdert vrolijk rond en een konijntje huppelt de struiken in. Plotseling komt een van de bomen tot leven, het is Sprookjesboom, hij begint te praten. "Wij leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was…Een nieuwe dag is aangebroken in het Sprookjesbos…"

"Wie kent ze niet? Roodkapje, Klein Duimpje en de Fakir uit het Sprookjesbos van de Efteling? Bekijk nu de Sprookjesboom, sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin bekende bewoners uit het Sprookjesbos een grappig, gek of spannend avontuur beleven." Op de dvd staan 15 afleveringen, waarvan twee bonus dansvideo's. Iedere aflevering duurt circa vijf minuten.

Sprookjesboom - Oost west, thuis best
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Een heks zegt nooit sorry
2. 
De toverstaf
3. 
Oost west, Ezel best
4. 
Wie niet weg is, is de Reus
5. 
Tapijt deugniet
6. 
Het kabouter recordboek
7. 
De saaie Wolf
8. 
Supertoverlijm
9. 
Wie  is er bang in het donkere bos?
10. 
Toverspiegel
11. Spraakwater
12. Sterk als Reus
13. Even lekker weg
Bonus:
14. Drakendansdansvideo
15. Feestlieddansvideo

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1
Speelduur 65 minuten
Regio2