Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - Vier de seizoenenIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In augustus 2014 verscheen weer een nieuwe dvd, ditmaal met de titel 'Vier de Seizoenen'

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: Een vlindertje fladdert vrolijk rond en een konijntje huppelt de struiken in. Plotseling komt een van de bomen tot leven, het is Sprookjesboom, hij begint te praten. "Wij leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was…Een nieuwe dag is aangebroken in het Sprookjesbos…"

"Wie kent ze niet? Roodkapje, Klein Duimpje en de Fakir uit het Sprookjesbos van de Efteling? Bekijk nu de Sprookjesboom, sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin bekende bewoners uit het Sprookjesbos een grappig, gek of spannend avontuur beleven." Op de dvd staan 12 afleveringen van ongeveer vijf minuten.

Sprookjesboom - Vier de seizoenen
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Eenzame hoogte
2. 
Het Hatsjie-bos
3. 
Stappen in de sneeuw
4. 
De pijnappel
5. 
De weerhoed
6. 
De onweersbui
7. 
Reuzenijs
8. 
De spannende dag
9. 
Heksencadeau
10. 
Kleurrijke dag
11. Kerst
12. Heks wil niet delen

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1
Speelduur 60 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden