Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - Speciale muziekafleveringenIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In april 2014 verscheen weer een nieuwe dvd, ditmaal met de titel 'Speciale Muziekafleveringen'

Ieder verhaal begint met de woorden "We leven in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig. Maar er was eens een dag dat dat anders was...". En nadat Sprookjesboom klaar is met zijn verhaal sluit hij altijd af met "Dat doet me denken aan die keer dat... Maar dat, lieve kinderen, is weer een heel ander verhaal."

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Wie kent ze niet? Roodkapje, Klein Duimpje en de Fakir uit het Sprookjesbos van de Efteling? Bekijk nu de Sprookjesboom, sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin bekende bewoners uit het Sprookjesbos een grappig, gek of spannend avontuur beleven." Op de dvd staan 12 afleveringen, waarvan één bonusaflevering. Iedere aflevering duurt ongeveer vijf minuten.

Sprookjesboom - Speciale Muziekafleveringen
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Muziekpaddenstoelen
2. 
Het liedje
3. 
Rijmen als Fakir
4. 
Assepoester is jarig muziekaflevering
5. 
Neuriebloemen
6. 
Volg de fluit
7. 
Ongenode gast
8. 
Zeg Roodkapje muziekaflevering
9. 
Kleurfeest
10. 
We zijn weer eens een geitje kwijt muziekaflevering
11. De verdwenen appeltaart
Bonus:

Feestliedmuziekclip

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Digital 5.1
Speelduur 50 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden