Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - Speciale Draak EditieIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In april 2010 verscheen een Speciale Draak Editie.

Ieder verhaal begint met de woorden "We leven in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig. Maar er was eens een dag dat dat anders was...". En nadat Sprookjesboom klaar is met zijn verhaal sluit hij altijd af met "Dat doet me denken aan die keer dat... Maar dat, lieve kinderen, is weer een heel ander verhaal."

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Wie kent ze niet? Roodkapje, Klein Duimpje en de Fakir uit het Sprookjesbos van de Efteling? Bekijk nu de Sprookjesboom, sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin bekende bewoners uit het Sprookjesbos een grappig, gek of spannend avontuur beleven." Op de dvd staan 13 afleveringen. Iedere aflevering duurt ongeveer vijf minuten.

Sprookjesboom - Speciale Draak Editie
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Het laatste koekje
2. 
De vliegende ezel
3. 
Stappen in de sneeuw
4. 
Goud halen bij Reus
5. 
Wie een munt vindt van een ander
6. 
Heldendaden
7. 
Waarzegwolf
8. 
Een echte vriend
9. 
Het liedje
10. 
Het echte verhaal van Wolf
11. Niet kwaad te krijgen
12. Het hatsjie-bos
Bonusaflevering

Drakendansmuziekaflevering

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 70 minuten
Regio2
Leeftijdsindicatie