Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - Speciale Assepoester EditieIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In juli 2009 verscheen een Speciale Assepoester dvd ter gelegenheid van de komst van het gelijknamige sprookje in het Sprookjesbos.

Ieder verhaal begint met de woorden "We leven in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig. Maar er was eens een dag dat dat anders was..." en sluit af met "Dat doet me denken aan die keer dat... Maar dat, lieve kinderen, is weer een heel ander verhaal."

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Wie kent ze niet? Roodkapje, Klein Duimpje en de Fakir uit het Sprookjesbos van de Efteling? Bekijk nu de Sprookjesboom, sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin bekende bewoners uit het Sprookjesbos een grappig, gek of spannend avontuur beleven." 

Sprookjesboom - Speciale Assepoester Editie
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Huilen naar de maan muziekaflevering
2. 
Onweersbui
3. 
Het portret van de prins
4. 
Voetjes van de vloer
5. 
Zoentjesdag
6. 
De dief
7. 
De geheimzinnige brief
8. 
Spiegeltje in het bos
9. 
De pijnappel
10. 
Het 100ste verhaal
11. De ring
12. Grote opruimdagmuziekaflevering
Bonusaflevering

Stampen stampenmuziekaflevering

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 70 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden