Voorpagina « DVD - Sprookjesboom - Vrienden voor het levenIn 2006 verscheen de eerste aflevering van de televisieserie Sprookjesboom op de Nederlandse televisie. In de serie vertelt Sprookjesboom over de belevenissen van de diverse Sprookjesbosbewoners. Sprookjesboom is ontwikkeld naar het idee van Olaf Vugts en door Motek Entertainment geproduceerd. In oktober 2008 verscheen weer een serie nieuwe Sprookjesboom dvd's, waaronder "Vrienden voor het leven".

Ieder verhaal begint met de woorden "We leven in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig. Maar er was eens een dag dat dat anders was...". En nadat Sprookjesboom klaar is met zijn verhaal sluit hij altijd af met "Dat doet me denken aan die keer dat... Maar dat, lieve kinderen, is weer een heel ander verhaal."

Op de achterzijde van de dvd hoes staat de tekst: "Wie kent ze niet? Roodkapje, Klein Duimpje en de Fakir uit het Sprookjesbos van de Efteling? Bekijk nu de Sprookjesboom, sprookjesachtige 3D-animatieserie waarin bekende bewoners uit het Sprookjesbos een grappig, gek of spannend avontuur beleven." Op de dvd staan in totaal 12 afleveringen. Iedere aflevering duurt ongeveer vijf minuten.

Sprookjesboom - Vrienden voor het leven
Deze dvd bevat de volgende afleveringen:

1. 
Kabouterquiz
2. 
Eenzame hoogte
3. 
De weddenschap
4. 
Hekskapje
5. 
Ezeltje stampje
6. 
De klein is fijn club
7. 
Spolen in de balzaal
8. 
De klok
9. 
Echte vrienden
10. 
Klets maar raak ezel
11. Waarom is de draak zo boos
12. Het liefdesparfum

Specificaties
Taal Nederlands gesproken
Beeldformaat 16:9
Geluid Dolby Surround 2.0
Speelduur 60 minuten
Regio2
LeeftijdsindicatieAlle leeftijden