Voorpagina « CD - VogelRok (CD-single)In 1998 opent VogelRok, een achtbaan in het donker. Deze achtbaar is voorzien van een onride muzieksysteem. Hierdoor is tijdens de rit muziek te horen die Ruud Bos speciaal hiervoor heeft gecomponeerd. Tegelijk met de opening van deze attractie ligt in souvenirwinkels de cd single van VogelRok in de schappen.

Op de cd staat naast de anderhalf minuut durende ritmuziek ook de muziek uit de wachtruimte. Deze track duurt bijna 12 minuten en bestaat uit zes muziekstukken die samen de titel Entree hebben meegekregen. Tot slot staat op de cd de track '!', het gekrijs van VogelRok. Alhoewel deze in die tijd nergens in de attractie te horen was, is deze wel meegenomen op de tracklist van de cd. In 2007 zijn de wachtruimtes van VogelRok drastisch aangepast, sindsdien is het gekrijs van VogelRok in de opstaphal te horen.

De cd-single vond gretig aftrek en was al snel uitverkocht. In het jaar 2000 heeft het park de single nogmaals uitgebracht, zij het met een iets andere (grijze) hoes. Ook deze oplage was snel uitverkocht. De muziek die tijdens de lasershow werd gebruikt is nooit door de Efteling uitgebracht. Het betreft het nummer Standing in Motion van de Griekse pianist/componist Yanni. In 2022 is met de opening van de Wereld van Sindbad de wachtij- en ritmuziek opnieuw samen met de nieuwe themamuziek uit het gebied uitgegeven, ditmaal digitaal op onder andere Spotify en iTunes.

VogelRok (cd-single)
Deze cd bevat de volgende nummers:

1. 
 VogelRok De vlucht door het duister Ruud Bos 
1:31
2. 
 VogelRok Entree Ruud Bos11:50
3.  VogelRok!Ruud Bos
0:03