Voorpagina « Specials « Charles PerraultCharles Perrault werd op 12 januari 1628 geboren in Parijs. Hij groeide op in een rijke familie. Perrault ging heeft in zijn jeugd rechten gestuurd en later is hij aan de slag gegaan als ambtenaar. In de zeventiende eeuw was men gek op sprookjes. Dat bleek ook toen Perrault in 1697 zijn bekendste werk publiceerde: "Histoires ou contes du temps passé, avec des moralités: Contes de ma mère l'Oye." Bij ons bekend als "De verhalen van Moeder de Gans" In dit boek staan elf sprookjes.

Dat vooral de adel dol was op de sprookjes bleek toen de Franse koning zelfs een officiële 'sprookjesvertelster' in dienst had genomen. Naast het schrijven van nieuwe sprookjes, bewerkte Charles Perrault ook bestaande verhalen.

De personages uit zijn verhalen gedroegen zich naar de gewoontes van die tijd en zijn sprookjes speelden zich af in de 'normale mensenwereld'. Bekende sprookjes uit de verzameling van Perrault zijn Assepoester, De Schone Slaapster (Doornroosje), De gelaarsde kat, Klein Duimpje, Blauwbaard en Roodkapje. Sommige verhalen zijn ook opgenomen in de bundels van de Gebroeders Grimm. De verhalen zoals Perrault ze opschreef zijn vaak zelfs eerdere versies dan die van de Gebroeders Grimm.Naast de bekende sprookjes schreef Perrault ook andere verhalen en opera's, zoals Critique de l'Opèra. Perrault was in die tijd zijn tijd ver vooruit. Dat blijkt ook uit 'Strijd tussen de Klassieken en de Modernen' waarbij Perrault aan de kant stond van de modernen die lijnrecht tegenover de conservatieve klassieken. Perrault overleed in 1703.