Voorpagina « September 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

September:

27 september 2005 - Frans Bauer heeft de afgelopen vijf jaar van elk kaartje dat hij verkocht een klein bedrag opzij gelegd voor Villa Pardoes. En onlangs keerde hij het bedrag van 75.000 euro uit aan de Villa. Van dit geld kan 48 gezinnen naar Villa Pardoes komen. Het geldbedrag werd bekend gemaakt in Restaurant de Fuik in Aalst. Daar was ook het bedrijf Cagemax aan het lunchen en die bood spontaan 5.400 euro aan.

21 september 2005 - Vanaf 19 november a.s. staat ZOOP-acteur Sander-Jan Klerk op de planken van het Efteling Theater in de nieuwe musical TiTaTovenaar. De 23-jarige acteur, bekend van zijn rol als 'Aaron' in de populaire televisieserie ZOOP, speelt straks de rol van Tom de Tuinman. Sander-Jan werd vandaag geïntroduceerd door regisseur Koen van Dijk op de eerste repetitiedag van de complete cast in het Efteling Theater. Vanavond zal in RTL Boulevard de presentatie van alle castleden te zien zijn. RTL Boulevard is te zien op RTL 4 en begint om 18.30.

21 september 2005 - De Efteling Sprookjesserie die vorig jaar op televisie te zien waren, en sinds afgelopen winter op DVD te koop zijn, krijgen een vervolg. De samenwerking met de Vlamingen wordt voortgezet. In de eerste week na sluiting van het park, zullen waarschijnlijk de eerste opnames gemaakt worden. Om welke sprookjes het gaat, is nog niet geheel duidelijk.

19 september 2005 - Vorig jaar kwam 'Sprookjes CD 1 & 2' uit. Vandaag liggen dan Sprookjes CD 3 & 4 in de schappen van de Eftelingwinkeltjes. De CD's zijn geproduceerd door ReDi Entertainment (bekend van ondermeer meer Efteling CD's en DVD's). De muziek is gecomponeerd door René Merkelbach. Het bevat onder andere De Bremer Stadsmuzikanten, Het Meisje met de Zwavelstokjes, Assepoester, Hans en Grietje.

19 september 2005 - Vandaag is er weer flink gebouwd aan De Vliegende Hollander. De staalconstructie van de toren is reeds geplaatst. Het begint steeds duidelijker te worden hoe de attractie eruit komt te zien. Op de Kombuys zijn nu drie pagina's van het scheepsjournaal gespijkerd. Op de derde pagina is een tekening te zien, die -als het de ingang zou worden- erg mooi vormgegeven is.

17 september 2005 - Vandaag streden 90 deelnemers om het Efteling Kampioenschap Hinkelen op de Picknickweide. Alle kandidaten moesten op één been een uitdagend traject afleggen, net als het dappere tinnen soldaatje uit het sprookje 'Het Tinnen Soldaatje' van Hans Christian Andersen. Het parkoers van 36 hinkelvakjes moest snel én foutloos worden afgelegd. De deelnemers boven de 10 jaar moesten daarbij al hinkelend een blokje voor zich uit schuiven.

17 september 2005 - Morgenavond om 22.15 uur, zal op Nederland 2 het satirische programma Koefnoen (met Paul Groot en Owen Schumacher) worden uitgezonden. Gisteren zijn hiervoor in de Efteling opnames gemaakt. Wat op de hak genomen zal worden, is het bezoek van Balkenende aan de Efteling wegens het 25 jarig bestaan van het CDA.

17 september 2005 - "Vanaf vandaag kunnen bezoekers weer rondjes maken in de Python." Zo begint het persbericht van de Efteling. "Een week geleden is deze door een technische storing uit roulatie genomen. De afgelopen dagen is door veiligheidsinspecteurs van de Efteling zelf, de leverancier van de treintjes en een onafhankelijk keuringsinstituut uitgebreid onderzoek verricht naar de oorzaak. Gebleken is dat één van de drie veiligheidssystemen op de 'lift' met vertraging gereageerd heeft. Een van de treintjes is daardoor twee-en-een-halve meter teruggerold. De inzittenden hebben overigens door de aanwezige back-up-systemen geen enkel moment gevaar gelopen. Het onafhankelijke en door de overheid aangestelde keuringsinstituut DNV (Det Norske Veritas) heeft deze maatregelen intussen goedgekeurd (gecertificeerd). Bezoekers kunnen zoals altijd met een gerust hart plaatsnemen in de Python."

16 september 2005 - Zondag 18 september aanstaande vindt in de Efteling alweer de 3e Pin Paradedag van dit seizoen plaats. In het Ruigrijk, nabij de Halve Maen, kunnen pinverzamelaars van 11.00 - 15.00 uur terecht. Tijdens de 3e PinParadedag wordt een nieuwe Python-pin uitgebracht. Het Smidje op het Anton Pieckplein zal vanaf 18 september ook weer bijzondere pins smeden. Er zijn dan onder andere pins van de Ondernemingsraad en de Personeelsvereniging te verkrijgen. Misschien worden er door de Smid ook nog wel andere zeldzame exemplaren gemaakt!

12 september 2005 - Het wil dit seizoen maar niet vlotten met de Python. De Efteling heeft het volgende persbericht doen uitgaan: Afgelopen zaterdag (10 september) rond vier uur is een trein van de Python aan het begin van het traject bij de lift tot stilstand gekomen. Daarop is de trein 3 meter teruggerold. De hulpverleners van de Efteling waren snel ter plaatse en hebben de inzittenden uit de trein geholpen. Bij het verlaten van de trein heeft één persoon de enkel gekwetst. De betrokkenen zijn vervolgens samen met hun familie opgevangen door het personeel en het medische team van de Efteling. De inzittenden zijn geen enkel moment in gevaar geweest. Op dit moment wordt onderzocht hoe de Python tot stilstand heeft kunnen komen.

10 september 2005 - Volgende week, op Zaterdag 17 september, houdt de Efteling het Efteling Kampioenschap Hinkelen. Alle bezoekers die in het park zijn, kunnen die dag tussen 14.00 en 16.00 uur in de Efteling meedoen aan dit bijzondere kampioenschap. Net als Het Tinnen Soldaatje dat op één been door het leven gaat in het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen, moeten de deelnemers op één been een uitdagend traject afleggen. De bezoekers die het snelst én foutloos het parcours afleggen zonder met het andere been de grond te raken, worden uitgenodigd voor de finale, die om 16.00 uur plaatsvindt. kijk voor meer informatie op de officiële Eftelingsite.

7 september 2005 - Vanaf 17 november a.s. staat Harry Slinger op de planken in het Efteling Theater in de nieuwe musical TiTa Tovenaar, een coproductie van Efteling Theater Producties en V & V Entertainment. De Drukwerk-zanger, onder andere bekend van zijn nummer-1 hit ´Je loog tegen mij´, speelt de rol van opa van de tovenaarsdochter Tika in de nieuwe familiemusical gebaseerd op de succesvolle televisieserie van begin jaren ´70. Met zijn rol in de musical versterkt Slinger de cast met o.a. Erik Brey, Manon Novak, Anne-Mieke Ruyten, Rop Verheijen en Jette van der Meij.

5 september 2005 - Vanochtend iets na elven heeft de Efteling een gaslek geconstateerd bij een verdeelkast die aan de rand van het park staat. Direct is alarm geslagen en is het aangrenzende parkdeel (Volk van Laaf en Anton Pieckplein) uit voorzorg afgezet. De bezoekers hebben zonder wanklank en met alle begrip voor de situatie het gebied verlaten. Toen de externe hulpdiensten (brandweer en politie) arriveerden, was alles al onder controle. Medewerkers van Essent hebben vervolgens het gas afgesloten en het lek, dat in hun deel van het leidingsysteem zat, gerepareerd. Rond kwart over twaalf konden bezoekers de eerder genoemde parkdelen weer bezoeken en een uur later waren alle horecavoorzieningen weer in bedrijf. Voor de bezoekers is er geen moment gevaar geweest, velen hebben zelfs niets van het ongemak gemerkt.

2 september 2005 - Het mag dan het Hans Christian Andersenjaar zijn, in de Efteling lijkt het vooral ook het Loeki jaar. Want na de toevoeging van Loeki in Carnaval Festival en het 'asjemenou' in de Zwitserlandscene, is nu de meandering onder handen genomen, waar ooit grote witte silloueten hingen met rode neuzen, daar hangen nu grote ansichtkaarten van Loeki, en soms met Guusje. Het zijn afbeeldingen uit de diverse scenes uit de attractie.

1 september 2005 - Bij verschillende attracties wordt momenteel een blauw, rood, geel, of groen (afhankelijk van het rijk) schild geplaatst. Bij de Swiss Bob en Droomvlucht staan deze schilden al reeds, hier is ook aangegeven wat de huidige wachttijd is. Bij de nieuwe borden is die optie nog niet van toepassing. Pas volgend seizoen zullen de Piraña en Python ook wachttijd aanduiding gaan krijgen op de schilden én op het bord voor de Brink. De nieuwe symbolen op de schilden zijn nog wel even wennen, maar wie even de moeite neemt deze rustig te bekijken moet er uit kunnen komen.