Voorpagina « Oktober 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Oktober:

30 oktober 2005 - Vanavond sluit de Efteling om 18.00 uur voor het laatst dit seizoen haar poorten. Een seizoen met veel veranderingen. Pas op 10 december gaan deze weer open, voor alweer de zevende editie van de Winter Efteling, ditmaal met een grotendeels geopend Ruigrijk. Maar voor het zover is, is het park nog twee weekenden open. Op 5 en 6 november heeft Zelfbedieningsgroothandel Makro het park afgehuurd. Een week later is het op zaterdag de beurt aan Fortis ASR en op zondag Shell.

27 oktober 2005 - Sinds dit seizoen heeft Ola de rol van Partner in Kwaliteit overgenomen van Mars. Komend seizoen zal er een nieuwe Partner in Kwaliteit bijkomen, namelijk Chocomel. Enkele jaren gelden werden de warme chocolademelk apparaten al vervangen door die van Chocomel. Chocomel gaat de komende 4 jaar met de Efteling in zee.

24 oktober 2005 - De nieuwe zomerfolder 2006 van de Efteling is uit. De opening is op 1 april en het seizoen loopt tot en met 29 oktober. De 7 Mijls Zomer valt van 10 juli tot 27 augustus. De prijs per kaart is gestegen met 2 euro naar 26 euro. In het hoogseizoen 28 euro. Parkeren is ook met een euro verhoogd naar 7 euro. Een parkeer abonnement is tevens met een euro verhoogd. Een Pardoes abonnement kost straks 130 euro. De voorkant folder bevat een wijzende Pardoes naar het het schild van De Vliegende Hollander. Wie goed kijkt kan naast het Huis van de Vijf Zintuigen de toren van de nieuwe attractie zien.

21 oktober 2005 - Vanmorgen rond de klok van 11.00 uur is er een tragisch ongeluk gebeurd bij De Vliegende Hollander waarbij een 55 jarige externe bouwvakker uit Breda om het leven kwam. Door nog onbekende oorzaak stortte het dak van de tunnel in, toen men aldaar aan het betonstorten was. De bouwvakker maakte een val van 4 meter. De hulpverlening kwam snel op gang. Helaas overleed de man ter plekke aan zijn verwondingen. De technische recherche en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar het ongeluk. Medeleven gaat uit daar de familie van de betrokken man.

20 oktober 2005 - Sinds gisteren is de 'Speelhoek' op de officiele Eftelingsite te bezoeken. In de Speelhoek kun jij je inloggen als 'wolkenvaarder' en in het speeltuig door het Wondere Wolkendek vliegen. Tijdens de reis door het wolkendek, kun je koers zetten naar allerlei spelletjes zoals het Geheugenspel, Sprookjes Sudoku en het Droomvluchtspel. Je kunt ook afdalen naar het clubhuis waar je online kleurplaten kunt insturen, foto´s kunt plaatsen en Efteldingen kunt downloaden. In de Galerij der Groten worden de topscores van je medespelers bijgehouden.

19 oktober 2005 - Het Wereld Natuur Fonds en de Efteling bieden in november 2005 en februari/maart 2006 een uniek en exclusief PandaDroom Arrangement aan. Het arrangement bestaat o.a. uit een hotelovernachting in het Efteling Hotel (incl. diner en ontbijt), een bezoek aan attractie PandaDroom en een fraai welkomstpakket van het Wereld Natuur Fonds. Gasten die het PandaDroom Arrangement reserveren, ontvangen bovendien 1 jaar lang gratis lidmaatschap van de WNF-Rangerclub. Het WNF-Rangerlidmaatschap is voor kinderen vanaf 6 jaar.

17 oktober 2005 - Met de komst van De Vliegende Hollander, is er geen plaats meer voor Kinder Winter Wonderland op de Zonneweide. Een oplossing is gevonden, want deze tent wordt momenteel opgebouwd op het grasveld naast de Likkebaerd en Python. Want hoewel de Python en Pegasus dicht zijn tijdens de Winter Efteling, een groot deel van Ruigrijk zal deze winter voor het eerst geopend zijn. Met goed weer zal zelfs de Halve Mean geopend zijn.

16 oktober 2005 - Vanaf 19 november aanstaande staat Joris Lutz op de planken van het Efteling Theater in de nieuwe musical TiTaTovenaar. Lutz, bekend van Dancing with the Stars, Ha die Pa en Bestemming Nederland, speelt hierin de rol van Tom de Tuinman. Hij vervangt Sander-Jan Klerk, die wegens een rugblessure afscheid heeft moeten nemen van deze musical. TiTaTovenaar gaat op zondag 27 november in landelijke première.


15 oktober 2005 - "De Efteling werkt er niet aan mee, maar de 16-jarige Jochem Giesbers uit Kaatsheuvel laat zich niet weerhouden." Zo is vandaag in het Brabants Dagblad te lezen. "Vandaag start de scholier met een recordpoging: negen dagen neemt hij de tijd om tenminste 300 ritjes te draaien in de Python, de duizelingwekkende achtbaan van de Efteling. Echt teleurgesteld Jochem niet, maar jammer is het wel dat de Efteling niet meewerkt aan zijn recordpoging. Wij krijgen regelmatig van deze verzoeken, aldus Henk Groenen van het pretpark. Wat betreft capaciteit kunnen we daar gewoon niet aan beginnen. En sowieso: als we dat zouden doen, zouden we ook voor begeleiding en verzorging moeten zorgen. Daar kiezen wij niet voor. Groenen heeft er geen moeite mee dat Jochem zonder ondersteuning van de Efteling een recordpoging doet. Maar dan wel steeds achteraan in de rij.

13 oktober 2005 - In diverse media is te lezen dat de Efteling haar grootste en duurste attractie aan het bouwen is. "Het mysterieuze spookschip De Vliegende Hollander wordt de nieuwste attractie van De Efteling in Kaatsheuvel. De bezoekers kunnen dan in de tijd van de Gouden Eeuw meemaken hoe de succesvolle kapitein Willem van der Decken van de Verenigde Oost-Indische Compagnie zijn carrière vergooit en een groep kapers aanvoert. Hij tekent daarmee zijn eigen noodlot. Een woordvoerder van het pretpark zei donderdag dat de nieuwe attractie de grootste en duurste tot nu toe is. Het spookschip kost 20 miljoen euro."

11 oktober 2005 - Dat de bouwvakkers bij De Vliegende Hollander niet stilzitten in de Efteling is wel duidelijk. Vandaag is om de staalcontructie van de toren, een tweede staalcontructie gebouwd. Waarschijnlijk zullen hierlangs de muren worden opgetrokken, net als bij het hoofdgebouw zelf. Verder zijn de funderingen voor de supports van de baan reeds gelegd.

8 oktober 2005 - Gisterenmiddag verscheen er in de Efteling, vlakbij het Efteling Theater, uit het niets een kameel. Waar de kameel vandaan komt, is voor de Efteling een groot raadsel. Geruchten doen de ronde dat de verschijning van de kameel iets te maken zou hebben met de nieuwe musical TiTaTovenaar. In de musical gaat de ultieme uitdaging van TiTaTovenaar schuil om van een aardbei (aardbezie) een kameel te maken. In de oorspronkelijke televisieserie uit de jaren ´70 is het hem nooit gelukt. Of het hem in de musical uiteindelijk wel gaat lukken is vanaf 19 november te zien in de musical TiTaTovenaar op de planken in het Efteling Theater. De kameel schijnt a.s. zaterdag en zondag en tijdens de herfstvakantie van 15 tot en met 30 oktober te zien te zijn van 14.30 tot 16.30 uur rondom het Efteling Theater.


3 oktober 2005 - Zaterdag 27 augustus overhandigde Aart Waltman namens Efteling-motorclub Gli Gnomi een cheque ter waarde van € 6.533,80 aan Villa Pardoes. Dit bedrag werd bijeengebracht door de verkoop van 999 Gli Gnomi-pins via onder meer motorclubs, motorzaken en de Efteling. De oplage van deze pin is niet 999, maar 1000. Deze laatste, of beter gezegd eerste jubileumpin (pin nr. 1) is staat nu te koop aangeboden op Marktplaats.nl met als doel een zo hoog mogelijk bedrag voor deze pin te ontvangen. In week 39 is de pin op deze site aangeboden en het startbod was direct 65 euro. De uiteindelijke opbrengst gaat net als de andere 999 pins, naar Villa Pardoes.

2 oktober 2005 - Er gaat een spelletjessite komen van de Efteling. Dat is te lezen op de site van reclamebureau Datagold. "Datagold dochter Golden Bakery heeft na een bureau competitie de opdracht verworven om de eerste spelletjes site voor de Efteling te ontwikkelen. De nieuwe interactieve spelletjes site is met name gericht op de jongere Efteling fans. Hiermee bouwt de Efteling verder aan haar reputatie van 'Merk van het Jaar'." De site zal binnenkort online moeten komen.

1 oktober 2005 - "Wie is die Adje toch?" dat was een van de artikelen op tvgids.nl afgelopen week. "Adje zat in de eerste aflevering van 'Mooi weer De Leeuw' braaf te wachten totdat hij en zijn koor (De Zingende Decoupeerzaag, bestaande uit oud-fanfareleden. red.) een lied konden opdragen aan hun dirigent, maar was het nou voor het jubileum van deze dirigent of diens vijftigste verjaardag? Aangezien Adje de draad leek kwijt te zijn, mocht hij van De Leeuw gewoon terug komen om nog een kans te wagen. En zo zat deze komische verschijning met het oranje overhemd uitzending na uitzending in het 'Mooi weer De Leeuw'-publiek. Bijna had De Leeuw Adje zover dat hij al bungy jumpend bingo zou spelen om daarna met zijn koor te zingen. Adje deed dit echter niet en viel kort daarna door de mand... Adje is namelijk acteur en komiek en beter bekend als Arijan van Bavel. Zowel De Leeuw als de redactie van het programma wisten in eerste instantie niet dat Adje en het koor uit Budel nep waren. Arijan begon als jeugdspeler bij Star van Jos Brink en Frank Sanders en is bekend geworden door zijn jarenlange vertolking van Appie Janssen uit De Enige Echte Efteling Fanfare. Op veel forums wordt Adje genoemd als opvolger van bijvoorbeeld De Veerkampjes, maar hierover is nog niets bevestigd. Houd 'm in de gaten!"