Voorpagina « Juni 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Juni

8 juni 2005 - In Ruigrijk zijn de schuttingen rondom het nieuwe horecapunt 'Kombuys' weggehaald. De bouw hiervan was vanaf de Pegasus al goed te volgen. Het leek een mooi houten bouwwerk te worden, maar het beruchte kleurenpalet heeft de kombuys omgetoverd in een schitterend bouwsel met zelfs een kraaiennest, kortom al helemaal in de scheepvaartstijl die waarschijnlijk ook bij 'De Vliegende Hollander' terug zal komen.

6 juni 2005 - In de preview van de musical TiTa Tovenaar bij de Musical Awards, waren niet alleen de castleden te zien. Het optreden begon met een aantal ensemble leden die we kennen uit de Efteling Sprookjesshow. De muziek van de nieuwe musical lijkt totaal niet op de eerdere Johan van Eede/studio 100 composities. De stijl van TiTa Tovenaar doet denken aan de musical 'Hamelen', welke ook een productie is van V&V Entertainment.6 juni 2005 -
Helaas geen awards voor 'De kleine zeemeermin'. Indirect mag de Efteling zich toch gelukkig prijzen; want in de catagorie 'Beste mannelijke bijrol', waar ook de oesters/haaien genomineerd waren, was Erik Brey, voor zijn rol in 'Hamelen'. En laat hij nu juist de rol van TiTa Tovenaar gaan vertolken in de Efteling. Misschien volgend jaar een award, want (de nieuw co-producent) V&V Entertainment heeft met Hamelen en Hello Dolly een aantal awards in de wacht gesleept.

4 juni 2005 - Komende maandag zal op Nederland 2 liveregistraties worden uitgezonden van de 'John Kraaijkamp Musical Awards 2005'. Voor de Efteling Theater Producties en Studio een spannende avond. De Kleine zeemeermin heeft in 3 categorieën nominaties in de wacht gesleept. De AVRO zendt het uit om 20.30 uur.

2 juni 2005 - Gister was hier al te lezen dat Maarten Hartveldt componist is van het nieuwe parkmuziekplan. Het is echter niet de eerste opdracht die hij van de Efteling heeft gekregen. Eerder componeerde hij de muziek voor het jongste sprookje 'Het meisje met de zwavelstokjes'. Het is dan wellicht geen vreemde gedachte als Maarten ook de muziek zal componeren van 'De Vliegende Hollander'. Aangezien het laatste wapenfeit van Ruud Bos alweer dateert van 1998 (VogelRok) en de muziek van René Merkelbach onlangs vervangen, lijkt Maarten Hartveldt de beste kaarten te hebben. De tijd zal het leren, in het voorjaar van 2006 weten we meer.

1 juni 2005 - Liefhebbers van het immer vrolijke deuntje op de Pardoes Prommenade zullen waarschijnlijk even slikken als ze het park binnenlopen. De (synthesizer) muziek van René Merkelbach is vervangen door symphonische muziek, die gecomponeerd is door Maarten Hartveldt. Niet alleen op de Pardoes Promenade klinkt andere muziek. In het hele park is nagenoeg dezelfde muziek te horen, in verschillende varianten. De nieuwe composities van Hartveldt zijn in Praag opgenomen door een 92 koppig orkest. De melodieën doen middeleeuws/barok aan.