Voorpagina « Maart 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Maart:

30 maart 2005 - Drie jaar geleden was er al sprake van, maar met ingang van dit seizoen moet een erg lange wachtrij bij de Swiss Bob tot het verleden gaan behoren. Alle bobs zijn nu omgebouwd naar 6 persoonsbobs. Hierin zit je niet meer achter elkaar, maar per twee naast elkaar, zoals gebruikelijk is bij achtbanen.

28 maart 2005 - De tweede fase van het groenplan is voltooid. Vorig jaar werd de omgeving rond de Brink, Spookslot en Spiegellaan onder handen genomen. Dit seizoen is dat het geval met de dubbele laan langs de picknickweide en het plein voor het Carrouselpaleis.

25 maart 2005 - Dat de Efteling op het theatervlak de laatste tijd niet stil heeft gezeten mag bekend zijn. De nieuwste parel parel is de nieuwe Efteling Sprookjesshow. Na drie jaar de Wonderlijke Efteling Show op de planken te hebben gestaan, heeft het park besloten om weer een echte mini musical te brengen. In deze coproductie van Studio 100 en de Efteling zijn de sprookjes van Het Lelijke Jonge Eendje en Karen met haar Rode Schoentjes te zien. In deze show is een bijzondere rol weggelegd voor de schrijver van deze sprookjes: Hans Christian Andersen. Het is zeker niet ondenkbaar als de Efteling met deze show weer een Big E-Award in de wacht zal slepen.

25 maart 2005 - PinParade verzamelaars kunnen hun hart ophalen, met de onvermijdelijke serie Loeki pins. Dit zal overigens niet de enige merchandise rond het reclameleeuwtje zijn. Naar verwachting zal eind april het souvenir aanbod van het Valies rijkelijk vergroot worden. Hoewel we niet precies weten wat we mogen verwachten, mogen we er wel van uit gaan dat een van de souvenirs een Loeki knuffel zal zijn.

25 maart 2005 - Vandaag om 10 uur opent de Efteling weer haar poorten voor het grote publiek. Er zal dit jaar geen grote attractie geopend worden, er is echter wel reeds een begin gemaakt met de bouw van de nieuwe attractie De Vliegende Hollander. Maar de Efteling heeft niet stil gezeten, want wie dit seizoen Carnaval Festival bezoekt, zal 14 maal Loeki de Leeuw tegenkomen. Zo af en toe wordt hij vergezeld door het schattige eendje Guusje.

18 maart 2005 - De kogel is door de kerk. Na een paar maanden van geruchten komt Loeki de Leeuw in Carnaval Festival. Maar liefst 14 Loeki's komen in de attractie te staan, naastJokie de Prrretneus. Feitelijk is Loeki een vreemde eend in de bijt, aangezien Joop Geesink hem er in eerste instantie niet ingezet heeft. 25 maart zal om 11.11 uur de officiële opening plaatsvinden van Loeki de Leeuw in Carnaval Festival.

17 maart 2005 - De Vliegende Hollander nieuws: het maïsveldje achter de Efteling zal gaan dienen als parkeerplaats voor de werklui van De Vliegende Hollander. Inmiddels is de inrit al geasfalteerd. Daarnaast heeft men aan de achterkant van de Efteling een goed bewaakt automatisch schuifhek die als entree gaat dienen voor het bouwverkeer. Daarmee is het pad tussen de Piraña en Pegasus het komend seizoen afgesloten.


11 maart 2005 - Nog meer theaternieuws, TiTaTovenaar de nieuwe musical voor de volgende winter krijgt een eigen logo. Lodewijk Hartog van Banda (tekstschrijver van de originele serie), Joop Stokkermans (componist van de originele serie), Maroesja Lacunes (Tika in de serie), Albert Verlinde, Roel Vente en Olaf Vughts onthulden het logo vorige week. Het is een blauw silhouet van een luchtkasteel met daaronder in een wolk geschreven "TiTaTovenaar". Het merkrecht "TiTaTovenaar" ligt nog steeds bij tekstschrijver Lodewijk Hartog van Banda. Hij heeft het overigens in november 2002 het merk laten registreren. Dat betekent dus al dat hij ruim 2 jaar met de plannen rondloopt voor een theaterproductie.

10 maart 2005 - Op zaterdag 2 april a.s. vindt de persconferentie over het nieuwe Efteling-seizoen plaats. En dit jaar is dat een hele bijzondere persconferentie. Op de eerste plaats is het die dag exact 200 jaar geleden dat Hans Christian Andersen geboren werd; de Efteling zal in 2005 dan ook bol staan van activiteiten rondom deze wereldberoemde Deense sprookjesschrijver. Maar daarnaast beantwoordt de Efteling-directie deze dag bovendien de brandende vragen van zogenaamde ´Journalisten voor een Dag´. In totaal krijgen 10 kinderen (tot en met 12 jaar) uit Nederland en België de mogelijkheid om in de huid van een journalist te kruipen. De Efteling roept bij deze dan ook kinderen op een vraag te sturen. De beste vragenstellers worden uitgenodigd voor de persconferentie en een lentedag in de Efteling.

6 maart 2005 - De Efteling gaat nogmaals een proef draaien met een informatiebord op de Pardoes Promenade. Ditmaal zijn de attracties: Bob en Droomvlucht aan de beurt. De medewerkers gaan het aantal wachtende monitoren en berekenen de wachttijd. Dat zal dan aan de ingang van de attractie te zien zijn. Een tijd geleden hield de Efteling ook zo'n proef met een aantal grote attracties. PandaDroom heeft al zo'n systeem.

2 maart 2005 - Het comité 'Een Hart voor Polen' wil dit jaar wederom een groep arme Poolse kinderen een leuke vakantie bezorgen. Een van de activiteiten is een bezoek brengen aan de Efteling. Het comité streeft ernaar om een groep van 25 Poolse kinderen afhankelijk van het aantal gastouders en beschikbare financiën. Ook dit jaar heeft de organisatie weer gastouders nodig. Voor meer informatie.

1 maart 2005 - Op vrijdag 25 maart a.s. opent de Efteling voor de 54e maal haar poorten, helemaal in lentestemming, met meer dan 300.000 bloembollen en voorjaarsplanten. Vanaf die dag presenteert de Efteling vier keer per dag de gloednieuwe 'Efteling Sprookjesshow', een parkshow met sprookjes van Hans Christian Andersen. Zo viert de Efteling dit jaar de 200e verjaardag van de bekende Deense sprookjesschrijver. En ook met de nieuwste aanwinst in het Sprookjesbos: Het meisje met de zwavelstokjes. In mei vindt de prijsuitreiking van de 5e Efteling Anton Pieck Prijs plaats, die ook in het teken staat van Hans Christian Andersen. Tot slot biedt het Efteling Museum een tijdelijke expositie over de Efteling-sprookjes van de hand van de beroemde Deen.