Voorpagina « December 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

December:

30 december 2005 - RTL geeft vijf sprookjesarrangementen weg. Men kan alleen een ander persoon nomineren voor zo'n prijs. De arrangementen zijn geldig van januari tot maart 2006. Het bestaat uit een overnachting op een luxe standaardkamer in het Efteling Hotel, een bezoek aan het Sprookjesbos en PandaDroom in de Efteling, een heerlijk 3-gangen dagmenu en een ontbijtbuffet. Voor meer informatie: RTL website.

29 december 2005 - Het Efteling Hotel krijgt een nieuw ontruimingssysteem. Ruim 200 luidsprekers zullen worden gaan ingebouwd in het gebouw. Het gaat hierbij om een automatisch "gesproken woord" systeem die kalme instructies geeft voor het verlaten van het hotel. Eind maart 2006 zal het systeem operationeel zijn.

27 december 2005 - De oude Pardoes Promenade muziek is weer even uit de kast gehaald! Of dit gaat om een tijdelijke actie of dat het weer permanent is, is niet duidelijk. De oude Promenademuziek (geschreven door René Merkelbach die nu ook De Vliegende Hollander muziek schrijft) werd begin dit seizoen vervangen door muziek van Maarten Hartveldt.

25 december 2005 - De komende dagen wordt er extra drukte verwacht op de snelwegen A59 en de N261 richting de Efteling, in verband met de Winter Efteling. Dat men deze waarschuwing geeft, ligt voor de hand. In het verleden is het eenmalig gebeurd dat de Efteling tijdens de Winter haar poorten moest sluiten vanwege de maximum capaciteit.

21 december 2005 - Tweede Kerstdag is de making of TiTa Tovenaar te zien op Omroep Brabant. Aanvangstijd is 18.40 uur en wordt herhaald tot en met dinsdagmiddag. De special duurt 25 minuten. En voor wie niet in Brabant woont kan de special zien op 6 januari op Nederland 3 om 13.35 uur.

20 december 2005 - Begin December heeft de Efteling samen met haar adviesbureau Foodstep de Best Practice Award 2005 gewonnen. De award is uitgereikt door Instituut KMBV (het Kenniscentrum voor Zorg en Welzijn). Ze beloont bedrijven die hun kennis en expertise ten dienst stellen aan de gezondheidszorg. De Efteling heeft zowel de publieksprijs als de juryprijs gewonnen. De Eftelingbezoekers hebben de kwaliteit als de dienstverlening gewaardeerd met een 8,4.

17 december 2005 - Vanmorgen ontving de Efteling haar 90 miljoenste bezoeker. Mark Spelthaen uit Cuijk en Desiree Keller uit Den Bosch waren, samen met dochter Daphne en zoon Lars, de gelukkigen en ontvingen bij binnenkomst van Efteling-directeur Ronald van der Zijl een fraaie bos bloemen en hun Winter Efteling-dag cadeau. Ze mogen bovendien in het nieuwe seizoen gratis de Efteling bezoeken en een nachtje in het Efteling Hotel blijven slapen.

17 december 2005 - De horseshoe (achtbaangedeelte in de vorm van een hoefijzer) van De Vliegende Hollander is geplaatst. De bocht heeft misschien wel de meeste banking (overhellen van de baan) van alle achtbanen van het park. De bouw van de baan gaat nu vrij snel. Helaas is de "voorkant" van de attractie niet te zien, aangezien men niet verder kan tot Kinder Winter Wonderland.

16 december 2005 - De hele week is al druk gestemd voor de BvD Trofee 2005. Op www.bvd.tv kon onder andere gestemd worden op Jan Peter Balkenende, Linda de Mol, Peter R de Vries en Wouter Bos. Maar geen van allen heeft de finale bereikt. Dat is alleen voor Guus Hiddink, Rita Verdonk, en ons aller Adje weggelegd. Dus stem ook vandaag nog op Adje. Acteur Arijan van Bavel heeft vele harten gestolen met zijn karakter Adje, die voor bezoekers van de Efteling heel veel weg heeft van Appie Janssen uit de De Enige Echte Efteling Fanfare. Vanavond zal de trofee worden uitgereikt in Barend en van Dorp.

15 december 2005 - De Efteling verwacht aanstaande zaterdag de 90 miljoenste bezoeker, zo was vandaag te zien in RTL Boulevard. Hierin gaf Parkdirecteur Olaf Vugts een kleine toelichting over het succes van het park. Vorig jaar kwamen er ruim 3 miljoen bezoekers over de vloer. Naar schatting zal dat dit jaar ook zo zijn, volgens de Efteling.

13 december 2005 - Zondag was het de Winterse Pinparadedag in de Efteling. Deze werd gehouden op de Beierse Markt in Anderrijk. Naast drie TiTa Tovenaarpins zis er een speciale Winter Efteling Pin in de verkoop gebracht. Met deze Pinparadedag, is een eind gekomen aan de Pindagen voor 2005. In het nieuwe seizoen zullen ongetwijfeld nieuwe pins op de markt gebracht worden. Eén daarvan zal zonder twijfel een 'De Vliegende Hollander'-pin zijn.

12 december 2005 - Op www.bvd.tv wordt tot 16 december een stemming gehouden voor de BvD Trofee 2005. Op 16 december wordt deze trofee in het Talpa-programma Barend en van Dorp uitgereikt aan de winnaar. Er kan gestemt worden op onder andere Jan Peter Balkenende, Peter R de Vries, Guus Hiddink maar ook Adje. Iedere dag valt diegene met de minste stemmen af. Momenteel ziet het er goed uit voor Adje, binnen de Efteling beter bekend als Appie Janssen (De Enige Echte Efteling Fanfare). Dus laat Adje winnen!!!

11 december 2005 - De bouw van De Vliegende Hollander vodert al flink. De toren heeft zijn hoogste punt bereikt. Grote stukken van de track staan er ook al. Echt goed zijn de bouwwerkzaamheden niet meer te volgen deze winter, aangezien de Kombuys en Piraña wandelroute niet bereikbaar zijn. Verder zijn de Radiografisch Bestuurbare bootjes niet langer een attractie in de Efteling. Op deze plek is momenteel een kleinpodium in het water gebouwd. De sturen zijn weggehaald.

11 december 2005 - In het Sprookjesbos zijn deze winter weer twee 'sluiproutes' verdwenen. Het gaat om het pad dat van de Trollekoning naar de Put van Vrouw Holle leid, en het pad achter het kasteel van Doornroosje naar het huisje van de Zeven Geitjes.

10 december 2005 - Net als voorgaande winterseizoenen, is ook deze winter weer een actie met wintermokken. Zo is weer een grote gele Chocomelmok. Ditmaal geen Holle Bolle Gijs of Reus als afbeelding, maar Langnek. Daarnaast is er een kleinere mok te verkrijgen, de precies onder de Senseo past. Hierop staat een Delfsblauwe print van de Winter Eftelingfiguren.

10 december 2005 - Sinds deze winter heeft de Efteling twee nieuwe Partners in Kwaliteit,. Een ervan hadden we al aangekondigd in oktober, namelijk Chocomel. De andere is de Nederlandse Spoorwegen. Verder is het vandaag de eerste dat de nieuwe Pardoes en Pardijn door het park lopen.

10 december 2005 - Vandaag om 11.00 uur opent de Efteling voor de zevende maal haar poorten in de winter die in het teken staat van Oostenrijk. Tijdens de warme winteravonden is het Salzburger dorpje open. Op 7 en 8 januari treden daar folkloristische dansgroepen op en staat de traditionele muziek staat centraal. De week erop staat de winteranimatie centraal en die week daarop de après-ski. Ook zijn er tijdens die dagen kookdemonstraties van Oosterse gerechten.

9 december 2005 - Eergisteren is de wensbron weer geleegd. Hoeveel geld eruitgevist is, weet men nog niet. In ieder geval zal het geld overgemaakt worden naar Save the Children Nederland. Die zet zich in voor kinderen om deze toegang te geven tot onderwijs. In totaal is er zo'n 125.000 Euro overgemaakt sinds het ontstaan van de wensbron.

6 december 2005 - Voor de mensen die in Waalwijk en omgeving wonen, is het aankomende zaterdagavond winkelcentrum "de Els" Moonlight Shoppen van 17.00-22.00 uur. Als gast wordt verwacht Pardoes. Wie er naar toe gaat kan muziek, gratis hapjes en kadootjes verwachten.

2 december 2005 - Op vrijdag 16 december zal de Tros TV Show aandacht besteden aan TiTaTovenaar. In het programma worden Albert Verlinde en Roel Vente (directeuren van V&V Entertainment) aan het woord gelaten. Ook zullen de populaire Grobbebollen een optreden verzorgen. De TV Show, vrijdag 16 december, Nederland 2 om 21.30 uur.

1 december 2005 - Componist René Merkelbach, bekend van de oude Pardoes Prommenade muziek, is momenteel druk bezig met de muziek voor De Vliegende Hollander, dit meldt hij op zijn website. Tevens componeert hij ook de muziek voor twee Eftelingcommercials