Voorpagina « Augustus 2005Op deze pagina's zijn alle nieuwtjes geplaatst. De nieuwtjes in het nieuwsarchief gaan over de periode 28 februari 2003 tot en met 30 oktober 2006. Nieuwtjes en andere bijzonderheden van voor 28 februari 2003 en vanaf seizoen 2011 zijn terug te vinden in het Wetenswaardigheden-overzicht.

Augustus:

30 augustus 2005 - Er komen nieuwe sprookjes cd's van ReDi Entertainment. Omroep Brabant heeft de primeur want morgen tussen 9-11 uur ('s ochtends) wordt er een aantal stukjes van de CD ten gehore gebracht. Net als bij de vorige cd is de muziek van René Merkelbach en worden er diverse acteurs gebruikt!

28 augustus 2005 -Loeki de Leeuw in Carnaval Festival, kon een nieuw Maxi-Foto hoesje natuurlijk niet uitblijven. De boarding om de schermen waren al vanaf het begin van het seizoen veranderd. Nu dus ook de hoesjes waar het meer lijkt op een Loeki attractie in plaats van Carnaval Festival. Op de achterkant van het hoesje, ditmaal geen Eftelinglogo. Deze is trouwens helemaal nergens meer te vinden. Wel is het Konica Minolta logo, welke ook op de fototip bordjes staan, op de achterkant te vinden.

26 augustus 2005 -De Vliegende Hollander is alweer even geleden gemaakt, maar nu is op de bouwplaats een mooi grafisch vormgegeven bord te zien. Het laat een toren zien, die doet denken aan Phantasialand's Mystery Castle, waar een achtbaanrail met een boot uitkomt, eindigend in een splash. Laten we hopen dat dit bord beter weergeeft hoe de attractie gaat worden, dan bij het PandaDroombord in 2001.

25 augustus 2005 - De plannen voor Droomrijk 2 - om het zo maar even te noemen - vorderen gestaag. De gemeente heeft een nieuw bestemmingsplan gemaakt voor de Efteling. De vorige is door de Raad van State in 2003 verworpen, aangezien de Brabantse Milieufederatie protest aantekende. De kans dat de Brabantse Milieufederatie wederom gaat protesteren is nihil aangezien de Efteling en BMF een accoord hebben getekend waarbij er compenstatie is voor de natuur. Voorlopig zijn de plannen dat er 2 kleinere recreatieparken komen.

23 augustus 2005 -Sprookjesbos. Dat ondervonden eergisteren drie kleine kinderen uit Maasmechelen. Zij mochten van hun begeleiders vrij rondlopen door het park. Na een zoektocht van vier uur werd het drietal, die tussen de 6 en 8 jaar oud zijn, gevonden in het Sprookjesbos.

22 augustus 2005 -Loeki de Leeuw voor het eerst op de buis te zien. Voor wie niet langer kan of wil wachten, kan de twee spotjes met de gedigitaliseerde Leeuw bekijken op www.edah.nl. In de Edahwinkels is Loeki ook moeilijk te omzeilen, banners, posters en zelfs kartonnen Loeki's hebben z'n tijdelijke reclame comeback niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

21 augustus 2005 -Python-trein van Kumbak actief op de baan. Afgelopen vrijdagavond werd het treintje op de baan gezet. Sinds vorig jaar rijd de Python maar met een trein. Hiermee komt hopelijk een einde aan de ruim 60 minuten wachttijd die sinds vorig jaar geen uitzondering meer waren. Nu maar hopen dat de Python de turbulente periode hiermee heeft afgesloten.

16 augustus 2005 - Carnaval Festival. De reclames met Loeki worden geproduceerd in samenwerking met Geesink Studio's, waar de leeuw 33 jaar geleden werd geboren. Voor de filmpjes is gekozen voor 3D-animatie, de techniek die ook bij Hollywood-producties als 'Finding Nemo' is gebruikt.

13 augustus 2005 -Python deelnemen aan deze Piratenwedstrijd. De ´piraten in spe´ dienen een K´NEX-model te bouwen, een hindernisbaan te nemen, vragen in de Piratenquiz te beantwoorden en punten te scoren op het ´levende dartbord´. Bij het succesvol volbrengen van deze opdrachten, maken de deelnemers kans op mooie prijzen. Waaronder een echt K´NEX Piratenschip!

10 augustus 2005 - Python weer geopend voor bezoekers. De afgelopen dag is hard gewerkt om het prombleem te verhelpen. Eén nieuwe trein gaat momenteel door de baan. De oude is van het spoor afgehaald. Wanneer een tweede trein mee zal draaien is nog even afwachten.

9 augustus 2005 - Python een paar dagen buiten gebruik zijn. Om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen, zijn we ook overdag bezig met het oplossen hiervan. Daarom is het mogelijk dat er wel een lege trein rijdt. We houden u via deze site op de hoogte en danken u bij voorbaat voor uw begrip."

4 augustus 2005 - Carnaval Festival heeft een kleine update gehad. Bij Loeki in Afrika hebben ze naast de oerwoudgeluiden ook het "As-je-menou" toegevoegd.

3 augustus 2005 - Python een nieuwe trein. Behalve een nieuw uiterlijk, heeft de Python-trein ook nieuwe stoelen gekregen waardoor de gast een ritje als een nieuwe beleving zal ervaren. De vernieuwing is ingegeven door het feit dat de bijna 25-jarige Python een meer gethematiseerd uiterlijk moest krijgen. Alle nieuwe attracties dienen qua beleving en uiterlijk in het thema van het desbetreffende Efteling-rijk te passen. De capaciteit van de nieuwe Python blijft 28 personen per trein en de lengte-eis van de bezoeker blijft 1.20 meter.

2 augustus 2005 - Eind vorige maand was hier al te lezen dat de grote veranderingen eraan zaten te komen bij de Python. Allereerst het nieuwe logo, lege onderstellen van treinen, maar vandaag stond, deels onder een doek, een nieuwe trein met stoelen en al op het rangeerspoor. Behalve dit zijn ook grote banners/vlaggen met de slangenprint van de treinen geplaatst, met daarop de Efteling E en het logo (woord) van de Python.